صفحه اصلي
خبرهای دانشگاه
ایجاد رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی در مقطع كارشناسی‌ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار


   رئيس دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار از ایجاد رشته‌ «بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی» در مقطع كارشناسی‌ارشد این دانشگاه خبر داد.

   دكتر محمّدرضا سعیدی‌اصل با اشاره به ارزیابی‌های انجام‌شده از سوی دفتر گسترش رشته‌های وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری و فراهم‌شدن زیرساخت‌های لازم گفت: «برای نخستین بار در سطح واحدهای دانشگاهی شرق كشور، شاهد جذب دانشجوی این رشته  در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار خواهیم بود.»

   وی با بیان اینكه رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی، شاخه‌ای از علوم بهداشتی در آموزش عالی است گفت: «دانشجو طی این دوره، دانش لازم مربوط به سلامت غذا و كنترل كیفی آن‌را به‌صورت نظری و عملی فرا می‌گیرد.»

   رئيس واحد سبزوار با اشاره به اهمیت غذای سالم برای انسان گفت: «سازمان‌های مختلف جهانی از جمله FAO و WHO از همان ابتدای تأسیس، موضوع دسترسی همگان به غذایی بهداشتی و سالم را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند و كمیته‌ها و گروه‌های مختلف كاری در مورد بهداشت و سلامت مواد غذایی ایجاد كرده‌اند و در همین راستا، شاهد گسترش این رشته در مقاطع كارشناسی، كارشناسی‌ارشد و دكتری در دانشگاه‌های مختلف جهان هستیم.»

   سعیدی‌اصل با تأكید بر این‌كه رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی، مسائل و موازین لازم برای تهیه مواد غذایی سالم و با كیفیت و فاقد هرگونه خطر برای افراد جامعه را از تولید تا مصرف ماده غذایی، مورد بررسی و مطالعه قرار داده، عوامل مؤثر بر آن‌را شناخته و برنامه و استراتژی‌های لازم را در كنترل مخاطرات غذا پیشنهاد می‌دهد.»

   وی با اشاره به وجود تجهیزات متنوع و مدرن آزمایشگاهی در واحد سبزوار، رسالت ایجاد رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی در این دانشگاه را تربیت دانش‌آموختگانی آشنا با روش‌ها و فنون آموزشی و تحقیق در رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی عنوان كرد و گفت: «این دانش‌آموختگان می‌توانند با درك ایمنی و بهداشت مواد غذایی، با بهره‌گیری از دانش لازم و سیستم‌های مدیریت ایمنی غذا، زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در تأمین و ارتقای سلامت جامعه سهیم باشند.»

   رئيس واحد سبزوار با برشمردن ضرورت ایجاد این رشته در كشور گفت: «با توجه به اینكه در ایران، سالیانه موارد بالایی از آلودگی و مسمویت‌های غذایی رخ می‌دهد كه می‌توان علت آن‌را در توزیع، عرضه و مصرف مواد غذایی آلوده دانست، نیاز به تربیت نیروهای متخصص جهت مدیریت و كنترل كیفی مواد غذایی ضروری به‌نظر می‌رسد.»

   سعیدی‌اصل، میكروب‌شناسی مواد غذایی، اصول نگهداری مواد غذایی، شیمی مواد غذایی، كلیات بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی و زبان انگلیسی عمومی را از موارد امتحان ورودی رشته بهداشت و كنترل كیفی مواد غذایی در مقطع كارشناسی‌ارشد عنوان كرد. /ه.د

منبع: روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار