صفحه اصلي
خبرهای دانشگاه
پیگیری راه‌اندازی خط تولید نان‌های رژیمی در دستور كار حوزه‌ پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار


   معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در گفتگو با روابط‌عمومی این دانشگاه به تشریح فعالیت‌های حوزه‌ی پژوهش و فناوری این دانشگاه پرداخت.

   دكتر امیرحسین الهامی‌راد با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده‌ی حوزه‌ی پژوهش و فناوری واحد سبزوار در یكسال گذشته گفت: «راه‌اندازی سایت اینترنتی جامع حوزه‌ی پژوهش، اخذ موافقت اصولی و راه‌اندازی آزمایشگاه مجاز همكار مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در زمینه‌ی كنترل كیفیت مواد غذایی، تأیید طرح كسب و كار مركز رشد واحد، برگزاری همایش ملی آثار و اندیشه‌های عطاملك جوینی و همایش منطقه‌ای دانشجویان علوم پزشكی سبزوار، تأسیس دفتر ارتباط با صنعت واحد در شهرك فناوری صنایع غذایی و بیوتكنولوژی شمال شرق كشور با هدف جذب ایده‌های نوآورانه و طرح‌های تحقیقاتی صنعتی، ثبت نهایی اختراع فرمولاسیون و تولید نان دیابتی توسط پژوهشگران واحد، پیگیری تأسیس دو شركت دانش‌بنیان و مشاركت در تجاری‌سازی محصولات نوآورانه‌ی دو شركت دانش‌بنیان نوپا، گوشه‌ای از اقدامات انجام‌شده در این حوزه است.»

   وی با اشاره به فعالیت دو شركت فناور در زمینه‌ی تولید محصولات غذایی فراسودمند و فرآورده‌های گیاهی كه مراحل نهایی اخذ تأییدیه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را جهت دانش‌بنیان‌شدن طی می‌كنند گفت: «جهت تجاری‌سازی تولید نان‌های رژیمی، توافق‌های خوبی با شركت صنایع پخت خراسان انجام شده كه در صورت تأمین اعتبار لازم جهت راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان نوپا كه در مرحله‌ی تجاری‌سازی محصولات خود هستند از طریق خرید سهام، مشاركت خواهیم كرد. همچنین فضای فیزیكی و زیرساخت‌های طرح كسب و كار مركز رشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی و كشاورزی كه آخرین مراحل تأیید توسط اداره‌ی كل توسعه‌ی فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه را طی می‌كند مهیا شده و امیدواریم به‌زودی عملیاتی شود.»

   معاون پژوهش و فناوری واحد سبزوار ضمن ابراز خرسندی از افزایش بودجه‌ی پژوهشی دانشگاه در سال جاری كه تأثیر مثبت و قابل توجهی در ارتقای سطح كمی و كیفی امر پژوهش در دانشگاه‌ها گذاشته و نقش مهمی در جلوگیری از هدررفتن منابع علمی و پژوهشی خواهد داشت، به فعالیت‌های پیش روی دانشگاه اشاره كرد و گفت: «مهم‌ترین برنامه‌ی ما در سال جاری، بهره‌برداری از آزمایشگاه همكار مواد غذایی و امكان درآمدزایی از خدمات ارائه‌شده است. در زمینه‌ی راه‌اندازی مركز رشد دانشگاه نیز جذب طرح‌های دانشگاهی مشترك و برو‌ن‌دانشگاهی و برگزاری نمایشگاه بزرگ منطقه‌ای صنایع غذایی، كشاورزی و محیط زیست نیز از دیگر اولویت‌های ماست.»

   الهامی راد با اشاره به برنامه‌های مطالعات پژوهشی در حال انجام واحد سبزوار گفت: «مطالعات و پژوهش در زمینه‌‌های صنایع غذایی و بیوتكنولوژی و نیز نوشیدنی‌های سنتی و محصولات رژیمی فراسودمند مانند نان رژیمی مخصوص افراد دیابتی بر پایه‌ی تركیبات گیاهی عملگرا كه برای نخستین بار در واحد سبزوار انجام شده و به نام دو تن از پژوهشگران این دانشگاه ثبت اختراع شده است ادامه دارد.»

   وی فعالیت دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی واحد سبزوار در حوزه‌ی پژوهش را مطلوب دانست و گفت: «با توجه به اینكه هنوز فرهنگ «پژوهش برای پژوهش» در بخش آموزش عالی كشور نهادینه نشده و فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها عموماً رویكرد آموزشی-تكلیفی دارد، فعالیت كلی پژوهشی دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار را می‌توان قابل قبول و مثبت ارزیابی كرد.»

   معاون پژوهش و فناوری واحد سبزوار، حركت به‌سمت دانشگاه‌های پژوهش‌محور به‌عنوان مهم‌ترین ابزار ارتقای كیفیت پژوهش را مستلزم فراهم‌ ساختن زیرساخت‌های لازم از جمله استقلال بودجه‌ی پژوهشی از بخش مالی دانشگاه و توزیع طرح‌های ملی در بین دانشگاه‌های مختلف به‌منظور انجام پژوهش‌های كاربردی عنوان كرد و گفت: «به‌طور كلی نبود انگیزه‌ی كافی در بخش خصوصی برای مشاركت در طرح‌های پژوهشی دانشگاه، كاهش تعداد دانشجویان كشور، گسترش غیراصولی و قارچ‌گونه‌ی بخش‌های مجازی، غیرانتفاعی و پردیس‌های بین‌الملل در وزارت علوم كه منجر به تضعیف دانشگاه آزاد اسلامی و درگیر شدن واحدهای آن با معضلات عمیق مالی می‌شود باعث تضعیف بنیان‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها در دهه‌ی گذشته شده است.» /ه.د


منبع: روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار