صفحهٔ اصلي
گفتار
۷ توصیه برای بهبود سلامت روده‌ها
چندین گونه از میكروب‌ها نقش مهمی در حفظ میكروبیوم (ریز اندامگان همزیست) روده‌ها دارند و راه های زیادی از خوردن غلات كامل گرفته تا تغذیه با شیر مادر برای حفظ آنها وجود دارد.



میكروب‌های روده برای حفظ سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش بسیار مفیدند و در نهایت منجر به حفظ سلامت عمومی بدن می‌شوند.
در این مقاله به نقل از روزنامه گاردین هفت راهكار برای بهبود سلامت روده‌ها عنوان شده كه به شرح زیر است:

1- پروبیوتیك بیشتری بخورید .
دانشمندان چندین گونه از میان تریلیون‌ها میكروبی كه در روده‌های شما زندگی می‌كنند، یافته‌اند كه نقش حیاتی در سلامت روده‌ها و حفظ تعادل سیستم ایمنی ایفا می‌كنند. مواد غذایی مصرفی شما برای رشد و جلوگیری از عدم تعادلی كه می‌تواند به بیماری منجر شود حیاتی است.

پروبیوتیك ها یك منبع غذایی مناسب برای جمعیت خاصی از باكتری های مفید روده ای مانند بیفیدوباكترها هستند كه به نوبه خود از التهاب روده جلوگیری می‌كند. مطالعات نشان داده‌اند كه پروبیوتیك‌ها می‌توانند به طور خاص برای افراد چاق مفید باشند چرا كه با كاهش میزان انسولین و كلسترول، خطر بیماری‌های قلبی و دیابت را كاهش می‌دهند. پروبیوتیك‌ها را می توان به عنوان مكمل مصرف كرد. اما در مواد غذایی مانند مارچوبه، تره فرنگی، موز، سیر و سیب ترش نیز یافت می‌شوند.

2-به فیبرها و غلات كامل توجه كنید .
رژیم های غذایی غربی و جدید سرشار از چربی و قند بوده و بیشتر مواد غذایی مصرفی ما تنها از ۱۲ گونه گیاهی و پنج گونه حیوانی است. با این وجود پیروی از رژیم غذایی سرشار از غذاهایی با فیبر بالا مانند سیب، كنگر فرنگی، ذغال اخته، نخود، عدس، نخود فرنگی و لوبیا می تواند رشد باكتری های مضر را محدود كرده و رشد بیفیدوباكترها، لاكتوباسیلوس‌ها و سایر گونه‌های مفید را كه به باكتروئیدها معروفند، تحریك كند.

3-مصرف محصولات تخمیری را افزایش دهید .
محصولات غذایی تخمیری مانند كیمچی، كفیر، نوشیدنی كامبوچا، ماست های طبیعی و شیر سویای تخمیر شده باعث افزایش فراوانی باكتری های مفید روده و كاهش سطوح انتروباكتریاسیا، خانواده ای از باكتری ها كه با تعدادی از بیماری‌های مزمن در ارتباطند، می‌شود. ماست طبیعی غنی شده با  بیفیدوباكترها نیز به كاهش عدم تحمل لاكتوز در كودكان و بزرگسالان منجر می‌شود. ماست های غنی‌شده با لاكتوباسیلوس ها نیز برای بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده ای مفید است. در عین حال از خوردن ماست های طعم دار كه سطوح بالایی از قند دارند، اجتناب كنید.

4-پلی‌فنول‌ها را در اولویت قرار دهید .
پلی فنول ها تركیبات گیاهی هستند كه به طور عمده توسط باكتری های روده هضم می شوند و با مزایای مختلفی از جمله كاهش فشار خون، كلسترول و استرس اكسیداتیو همراه هستند. پلی فنول ها در مواد خوراكی هم چون بادام ها، ذغال اخته و كلم بروكلی و همچنین چای سبز و كاكائو یافت می‌شوند. نوعی از پلی فنول كه در كاكائو وجود دارد با ایجاد تغییراتی در میكروبیوم كه باعث كاهش التهاب و سطوح كلی تری گلیسیرید می شود در ارتباط است.

5-از مصرف شیرین كننده‌های مصنوعی اجتناب كنید .
شیرین كننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام معمولا به عنوان جایگزینی برای شكر در غذاها یافت می شوند. مطالعات نشان می‌دهد آسپارتام روی باكتری های روده ای انسان ها و حیوانات تاثیر گذاشته و باعث تغییر در آنها می‌شود. این تغییرات به نظر می رسد باعث افزایش سطح قند خون و افزایش حساسیت به بیماری متابولیكی می‌شود.

6-تغذیه با شیر مادر .
میكروبیوم بدن ما در طول دو سال اول زندگی در حال رشد و شكل‌گیری است. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند نوزادانی كه در شش ماه اول زندگی خود با شیر مادر تغذیه می شوند روده های بسیار سالم تری دارند. این نوزادان هم چنین كمتر مستعد ابتلا به آلرژی ها، چاقی، سرطان خون كودكان (لوسمی) و دیابت كه تصور می شود با میكروبیوم در ارتباطند، هستند.

7-گیاهخوار شوید .
مطالعات متعدد نشان داده است كه رژیم های گیاهخواری برای میكروبیوم مفید هستند. این یافته ها حاكی از آن است كه رژیم های غذایی كه عمدتا از گیاهان تشكیل می شوند، سطوح باكتری های ایجاد كننده بیماری‌ها مانند "ای كولای" و "آنتروباكتریاسیا" را كاهش می دهد. این امر برای افراد چاق مبتلا به دیابت نوع دو یا پرفشاری خون می‌تواند مفید واقع شود. یك مطالعه كوچك هم چنین نشان داده افرادی كه چاق هستند و رژیم غذایی خود را به رژیم گیاهخواری تغییر داده‌اند، بعد از گذشت یك ماه سطوح باكتری های مضر بالقوه و نیز میزان كلسترول و التهاب در آنها به میزان قابل توجهی كاهش یافته است.