صفحهٔ اصلي
گفتار
مصرف توت فرنگی ، چربی های خون را كاهش می دهد .
گروهی از محققان علوم پزشكی در اسپانیا و ایتالیا دریافتند مصرف روزانه نیم كیلوگرم توت فرنگی به مدت یك ماه ، سطح كلسترول و تری گلیسرید خون آنان را به طور بارزی كاهش می دهد.



به گزارش واحد مركزی خبر به نقل از پایگاه خبری یورك الرت در اینترنت ، پیشتر ، مطالعات متعددی درباره ظرفیت آنتی اكسیدانی توت فرنگی انجام شده بود ولی اكنون محققان ایتالیایی دانشگاه دله مارچه همگام با محققان اسپانیایی در خرانادا و سویل به میزان 500 گرم توت فرنگی به رژیم غذایی روزانه 23 داوطلب ، به مدت یك ماه آنان را مورد بررسی قرار دادند.

آنها همه روزه پیش و پس از صرف توت  فرنگی ، آزمایش خون می دادند.محققان در مقاله ای كه در شماره اخیر نشریه بیوشیمی تغذیه منتشر شد اعلام كردند بعد از یك ماه ، كلسترول خون،  ال دی ال یا چربی بد خون این افراد و نیز تری گلیسرید خون این افراد به ترتیب ، نه درصد ،‌ 14 درصد و 21 درصد كاهش یافت.

البته در این بررسی ، میزان كلسترول خوب خون این افراد ، تغییر نیافت.مصرف توت فرنگی همچنین به تغییرات مثبتی در دیگر نشانگرهای خونی افراد انجامید و كاركرد پلاكت های آنان نیز ارتقا پیدا كرد.

دكتر ماریتزیو باتینو مدیر این برنامه مطالعاتی گفت: این ، نخستین مطالعه منتشر شده ای است كه از نقش بیواكتیو تركیبات موجود در توت فرنگی در كاهش خطر بیماری های قلبی عروقی حمایت می كند.

 كلسترول ماده ای است از جنس چربی كه در تمام سلول های بدن وجود دارد و در ساخت دیواره ی سلولی و برخی هورمون ها نقش مهمی را ایفا می كند.قسمت اعظم كلسترول در داخل بدن و توسط كبد ساخته می شود و بقیه آن با مصرف غذاهای پر كلسترول و پر چرب وارد بدن می شود. 
واحد مركزی خبر