صفحهٔ اصلي
گفتار
دانه‌ی گرده و سرطان پروستات
در جنوب آمریكا،بومیان از مخلوط عسل و دانه‌ی گرده برای معالجه‌ی سوختگی استفاده می‌كنند.



هورمون‌های موجود در دانه‌ی گرده عبارتنداز: 
Gonadotrophin،Estrogenic،HGH(Human Growth HormoneFactor درجنوب آمریكا، بومیان از مخلوط عسل و دانه‌ی گرده برای معالجه‌ی سوختگی استفاده می‌كنند. در اروپا مخلوط گرده  و عسل برای معالجه‌ی مشكلات تنفسی شامل Bronchitis و Asthma به كار می‌رود.از دانه‌ی گرده تمام سیستم‌های بدن انسان سود می‌برند با تاكید بیشتر روی سیستم‌های تولید مثل،ایمنی و سیستم‌های عصبی.
دانه‌ی گرده محتوی Inverted Sugars است كه در دستگاه گوارش تخمیر نمی‌شود، همچنین نقش ضد التهاب در التهاب روده دارد. از خصوصیات دیگر دانه‌ی گرده كمك به كبد و متابولیسم پروتئین است.دانه‌ی گرده برای افراد مبتلابه آلرژی، كم خونی، آسم ، خستگی مزمن،ناباروری جنسی، بعضی از امراض كلیه،بیماری‌های پروستات توصیه می‌شود.
هر كلنی زنبور عسل بین 20 تا 40 كیلوگرم گرده جمع می‌كند. زنبورداران از هر كندو می‌توانند ۲تا ۴ كیلوگرم گرده برداشت نمایند.گرده در 10 ساعت خشك می‌شود. در هنگام خشك كردن دانه‌ی گرده درجه حرارت نباید از ۴۰ درجه‌ی سانتیگراد تجاوز كند. اندازه‌ی دانه‌ی گرده از ۶ تا 200 میكرومیلی‌متر است.گرده محتوی 16 نوع اسید چرب است. قندهای گلوكز، فروكتوز،ساكارز، توسط زنبور عسل به گرده اضافه می‌شود ، پلی ساكاریدها مثل كالوز، پكتین، سلولز، لیگنین Sporopollenin از اجزای دانه‌ی گرده هستند. در دانه‌ی گرده بیش از 200 تركیب شناسایی شده است.مصرف گرده سبب می‌شود تا چربی‌ها زودتر سوزانده شود.
پزشكان فرانسوی و لهستانی كه گرده را به غذای كودكان و بزرگسالان اضافه كرده‌اند ملاحظه كرده‌اند كه بعد از چند روز همه‌ی آنها احساس بهتری داشتند وآنالیز خون‌آنها وضعیت بهتری داشت ( به خصوص در كودكان مبتلا به كم خونی).
گرده برای معالجه‌ی سیستم عصبی به كار برده شده است. بعد از یك هفته افرادی كه از گرده استفاده كردند كمتر عصبی بودند، تمایل بیشتری برای كار داشتند و افسردگی در آنها ناپدید شده بود. گرده‌هایی كه توسط بادگرده افشانی می‌شوند۲٪ چربی دارند و آنهایی كه بوسیله‌ی حشرات گرده افشانی می‌شوند ۱۴ درصد چربی دارند.

نــان زنبــــور( Bee Bread)
نان زنبور كه در كندو ذخیره می‌شود، پروتئین بسیار مناسب و ضروری برای زنبورهای عسل به خصوص به هنگام پرورش نوزادان و تولید ژل رویال است.نان زنبور كه برای كودكانی كه از ناراحتی‌های Endocrine رنج می‌برند تحت نظر پزشك توصیه شده استكه شامل دیابت Goitre Hypothroidism می‌شود. همچنین نان زنبور سبب كم شدن فراموشی در سالمندان می‌شود و كمبود پتاسیم را در آنها برطرف می‌كند.
تغییر دانه‌ی گرده به نان زنبور( Bee Bread ) به وسیله‌ی میكروارگانیسم‌های موجود در كندو و گرده صورت می‌گیرد. تغییر گرده  به نان زنبور در سه فاز صورت می‌گیرد:
نخست Pseudomonas كه باكتری است هوازی، كل اكسیژن موجود در سلول‌ها‌ی شان را مصرف می‌كند و به علت تمام شدن اكسیژن ازبین می‌رود. سپس باكتری Lactobacillus وارد عمل می‌شود و از Glucosides به عنوان انرژی استفاده می‌كند. در مرحله‌ی سوم باكتری Saccharomyces وارد عمل می‌شود . مصرف نان زنبور برای انسان با هیچگونه آلرژی توام نیست.
دانه‌ی گرده  با داشتن انواع مواد مورد نیاز بدن، سبب تقویت سیستم ایمنی انسان می‌شود و زمانی كه سیستم ایمنی انسان قوی باشد سلول‌های سرطانی را به راحتی ازبین می‌برد. هر روز در همه‌ی انسان‌ها سلول‌های سرطانی توسط سیستم ایمنی بدن نابود می‌شوند. همچنین قابل توجه است كه كندو گرده‌های متنوعی را جمع‌آوری می‌كند و یكی از دلایل شفابخش بودن محصولات كندو تنوع جمع‌آوری توسط زنبورهای عسل است.
دكتر عباس میرآب زاده