صفحهٔ اصلي
گفتار
چربی خونتان بالاست؟ گوجه سبز بخورید!
دراین روزها پای ثابت ظرف میوه‌ی هر خانواده‌ی ایرانی گوجه سبز است



دراین روزها پای ثابت ظرف میوه‌‌ی هر خانواده‌ی ایرانی گوجه سبز است به خصوص كه در مقایسه با روزهای ابتدایی كه به بازار آمد قیمت معقول‌تری نیز دارد. این میوه‌ی ترش مزه، میوه‌ی نارس نوعی آلو است كه مصرف آن در كشور ما روج دارد.
این میوه كه خوردن نوبر آن بسیار لذت بخش است، اسید زیادی دارد و مصرفش برای افرادی كه اسید معده‌شان زیاد ترشح می‌شود، مناسب نیست. طبع گوجه سبز سرد است و در كسانی كه سرد مزاج هستند زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند مشكل‌ساز شود. گوجه سبز میوه‌ی نارسی است و كسانی كه معده‌ی حساسی دارند با مصرف آن دچار سوءهاضمه می‌شوند.
مصرف این میوه فوایدی هم دارد؛ و یكی از خواص منحصر به فرد آن این است كه به كاهش چربی خون كمك می‌كند. گوجه سبز اسیدهای گیاهی و مقداری كربوهیدارت دارد و به نظر می‌رسد خاصیت كاهش‌دهنده‌ی چری خون گوجه سبز، به دلیل اسید‌های گیاهی موجود در آن باشد. این میوه خاصیت مسهل هم دارد و به دلیل داشتن ویتامین C برای كسانی كه مبتلا به روماتیسم و نقرس هستند، مصرف متعادل آن توصیه می‌شود.
بهتر است كودكان زیر شش سال گوجه سبز نخورند یا والدین گوجه سبز را تا حدی بپزند و بعد به آنها بدهند تا هضم آن آسان‌تر شود. در مورد میزان مصرف مجاز نیز باید گفت كه هیچ‌جا اشاره‌ای به این موضوع نشده است ولی توصیه می‌شود فرد مصرف كننده با توجه به وضعیتی كه دارد و اثری كه خوردن مواد خام یا كال بر او می‌گذارد، گوجه سبز بخورد.
البته نباید فراموش كرد خوردن گوجه سبز با نمك به كاهش اسیدیته‌ی آن كمك می‌كند. مهمترین مساله‌ای كه در مورد گوجه سبز باید به آن توجه كرد این است كه آن را سمپاشی می‌كنند و آلودگی بسیار فراوانی دارد . این میوه نیز آلودگی محیطی را به خود جذب می‌كند. در نیتجه هنگام شست و شو و مصرف آن باید دقت فراوان به خرج داد و همانند سبزی چند بار آن را شست. در غیر این صورت گوجه سبز به راحتی می‌تواند ناقل حصبه باشد.
دكتر غلامرضا امین
متخصص فارماكوگنوزی، استاد دانشكده‌ی داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران