صفحهٔ اصلي
گفتار
پنج ماده غذايي مفيد براي جلوگيري از سرطان روده



براساس تازه ترین یافته های دانشمندان ، با تغذیه متعادل می توان به كاهش خطر ابتلا به سرطان روده كه از بیماری های شایع است ، كمك كرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی علمی فرانسوی زبان تاپ سانته 
، با مصرف پنج ماده غذایی زیر می توان به جلوگیری از ابتلا به سرطان روده كمك كرد :

1 - سیر :
سیر از جمله مواد غذایی سودمند است كه در برابر بسیاری از بیماری ها ، از بدن محافظت می كند. این گیاه تركیباتی دارد كه می تواند خطر ابتلا به تومورهای روده را تا 30 درصد كاهش دهد. ماده شیمیایی اسیلین موجود در سیر كه طعم و بوی تند سیر به علت وجود این تركیب است ، به ویژه برای از بین بردن مولكول های سرطان‌زا در روده ، كبد و روده بزرگ مفید است. خوردن سیر به صورت خام و خرد شده بهترین روش مصرف این ماده غذایی است.

2 - كنگر فرنگی (آرتیشو) :
كنگر فرنگی نیز مانند كرفس و اسفناج گیاهی سرشار از فیبر است كه فیبر آن همزمان هم قابل حل است و هم غیرقابل حل (هر صد گرم كنگر فرنگی بیش از هشت گرم فیبر دارد). فیبر این گیاه مانند بورس های كوچكی عمل كرده ، روده را پاكسازی می كند و مانع رسوب مواد غیرقابل جذبی می شود كه ممكن است در عملكرد مخاط روده اختلال ایجاد كنند.
از طرف دیگر كنگر فرنگی حاوی اینولین است كه به توسعه باكتری های مفید در روده مانند بیفیدوباكترها كمك می كند و به این ترتیب خطر ابتلا به سرطان روده را كاهش می دهد. البته لازم به ذكر است كه همه میوه ها وسبزیجات سرشار از فیبر برای مقابله با سرطان روده مفید هستند.

3 - مواد غذایی سرشار از امگا-سه :
امگا-سه رشد پلیپ ها را كه از تومورهای خوش خیم در دیواره روده بزرگ به شمار می روند و نقش مهمی در گسترش سرطان روده دارند ، تحت تاثیر قرار می دهد. این بهترین دلیل برای مصرف مرتب مواد غذایی سرشار از امگا-سه مانند ماهی آزاد ، ماهی تن ، روغن كلزا یا گردو ، دانه كتان (به شرط آنكه آسیاب شده باشد) یا حتی اسفناج است.

4- گیاه تراگوپوگون (شِنگ) :
گیاه تراگوپوگون نیز مانند كنگر فرنگی حاوی تركیب اینولین است كه از ابتلا به سرطان روده محافظت می كند. این گیاه كه غالبا كم مصرف می شود ، سرشار از فیبر بوده و برای كاهش خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش مفید است. این ماده غذایی را می توان به طور مرتب به صورت خام ، بخارپز یا همراه با سس مصرف كرد.

5 - زردچوبه : این ادویه بسیار مفید كه به داشتن خاصیت ضدسرطانی مشهور است ، حاوی مولكولی به نام كوركومین است كه یك آنتی اكسیدان و ضد التهاب قوی به شمار می رود. زردچوبه با از بین بردن وضعیت تهاجمی سلول های سرطانی به سم زدایی آنها كمك می كند. این ادویه همچنین تكثیر سلول های سرطانی را متوقف كرده و موجب آپوپتوز (خودكشی برنامه ریزی شده ژنتیكی سلول) سلول های سرطانی می شود. بنابراین با افزودن این ادویه به غذاها یا سس ها از فایده های بی شمار آن بهره مند شوید. برای جذب بهتر زردچوبه ، توصیه می شود آن را به همراه فلفل سیاه استفاده كرد.
سلامت