صفحهٔ اصلي
گفتار
این گیاه روده تان را جارو میكند!
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B 3 بسیار غنی است، بنابر این داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگرا است.



دكتر نصیر دهقان پزشك و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با خبرنگار كلینیك باشگاه خبرنگاران گفت:
پلاگرا یك نوع بیماری است كه به علت كمبود ویتامین B 3 در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لكه‌های قرمز روی بدن است. ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید، لسیتین، كلروفیل، كارتن، اسید اگزالیك و اسید ارسنیك وجود دارد.
 
خواص طبی اسفناج 
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران، كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم است. 
•برگ اسفناج منبع غنی ویتامین C , B 3 , A و آهن و پتاسیم می‌باشد. 
•بدن را قلیایی می‌كند. 
•خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است. 
•ورم روده‌ی كوچك را رفع می‌كند. 
• برای ورم ریه مفید است. 
• ملین است و یبوست را برطرف می‌كند. 
• برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است. 
• اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می‌كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. 
•خوردن اسفناج در رفع تشنگی مؤثر است. 
• برای از بین بردن ورم و دردگلو مفید است. 
• برای رفع سرفه‌های خشك، برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید. 
• آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می‌باشد. 
•اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه‌ی صفرا را برطرف می‌كند. 
•خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌كند، مخصوصاً در افرادی كه مشروبات الكی و سیگار مصرف می‌كنند. 
وی افزود:تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده‌ی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم مؤثر است. 
•  اسفناج كلسترول خون را پایین می‌آورد. 
•بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند. 
•اسفناج مانند جارو، رودۀ بزرگ را تمیز می‌كند. 
• ترشحات لوزالمعده را افزایش می‌دهد. 
• اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است. 
• اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار مؤثر است. 
• رماتیسم و نقرس را درمان می‌كند. 
•برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده مؤثر است. 
•سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می‌شد كه در معالجه‌ی خونریزی‌هاو كم خونی از آن استفاده می‌كردند. 
• تخم اسفناج ملین و خنك كننده است. 
•تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است. 
•اسفناج تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. 
•اسفناج چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك و آسان می‌كند. 

دهقان در خصوص مضرات اسفناج تصریح كرد: اسفناج به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ‌های كلیه و مثانه مناسب نیست. ضمناً آنهایی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه‌‌ی گرم، نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.