صفحهٔ اصلي
گفتار
مصرف پیاز خام سفید، باعث كاهش غلظت خون می‌شود.



یك متخصص طب سنتی گفت: مصرف پیاز خام سفید شیرین به كاهش غلظت خون و بهبود جریان خون كمك می‌كند. دكتر مجید انوشیروانی افزود: هر چند تندی و تیزی پیاز بیشتر و شكل آن كشیده‌تر باشد، مصرف آن گرمی و خشكی بیشتری در بدن به وجود می‌آورد.
این پژوهشگر تصریح كرد: پیاز گـرد و سفید از پیاز كشیده‌ی سرخ ، به اعتدال نزدیك‌تر و برای مصرف روزانه در سالاد و در پخت و پز مناسب‌تر است . چنین پیازی هنگام پوست كندن و خردكردن نیز سوزش چشم كمتری ایجاد می‌كند. دكتر انوشیروانی به كسانی كه در هوای گرم دچار سردرد می‌شوند، توصیه كرد كه از خوردن پیاز خام به خصوص پیاز سرخ كشیده، جدا پرهیز كنند.
وی اظهار داشت: پیاز خام بیشتر حالت دارویی دارد و كیفیت‌های گرمی و خشكی بدن را افزایش می‌دهد ولی پیاز پخته جنبه‌ی غذایی دارد و از آن خلط‌های غلیظ « سوداوی» و « بلغمی» حاصل می‌شود بنابراین كسانی كه دچار غلظت خون و انسداد‌های عروقی هستند، باید در مصرف پیاز پخته زیاده روی نكنند ، البته مصرف مقدار متوسطی از پیاز خام سفید شیرین می‌تواند به كاهش غلظت خون و بهبود جریان آن كمك كند. 
این متخصص طب سنتی یادآور شد: گرمی و خشكی پیاز با پختن آن كاهش می‌یابد و به اعتدال نزدیك‌تر می‌شود . پیاز برای سردمزاجان چاق مفید است زیرا باعث باز شدن مجاری گوارشی و پاكسازی معده و دفع بیشتر ادرار می‌شود ولی برای گرم مزاجان ، زیان‌آوراست و با طبع آنها سازگار نیست. دكتر انوشیروانی افزود: پیاز سرخ تند و تیز می‌تواند باعث سردرد گرم مزاجان شود تا جایی كه حتی بوییدن آن نیز می‌تواند در آنها سردرد ایجاد كند. چنین افرادی در صورت تمایل به مصرف پیاز باید فقط مقدار اندكی پیازسفید گرد شیرین یا ترشی آن را میل كنند.
ایــرنا