صفحهٔ اصلي
گفتار
گلابی كاهش دهنده‌ی پوكی استخوان است.



گلابی كه انواع مختلف آن وجود دارد، دارای خواص فراوانی است. این میوه علاوه بر این كه طعم خوبی دارد، منبع عالی مس، ویتامینC و K ، پتاسیم ، ریز مغذی‌ها و فلاوونویدز است.
خواص : 
به گزارش « ehow » ، آنتی اكسیدان ، ویتامین C و املاح مغذی مانند مس كه در گلابی وجود دارد، در كاهش آسیب به قلب موثر است. مصرف گلابی خطر بروز تصلب شرایین و سكته را كاهش می‌دهد. گلابی سبز كه منبع عالی ویتامین K است برای سلامت استخوان‌ها مفید است.
فیبر موجود در این میوه، در كنترل وزن موثر است و از طرفی مانع بروز یبوست می‌شود و كاهش‌دهنده‌ی كلسترول است. گلابی میوه‌ای با شاخص پایین گلاسمی است. مواد غذایی با شاخص پایین گلاسمی ، كندتر هضم و جذب می‌شود. این امر باعث افزایش تدریجی گلوكز خون و میزان انسولین می‌شود.مصرف این مواد غذایی ،برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی مفرط و كنترل دیابت توصیه می‌شود.
گلابی علاوه بر تنظیم میزان گلوكز خون در افراد دیابتی، باعث كاهش وزن و بهبود تمركز می‌شود.با بهبود بخشیدن به عملكرد ریه ، سرفه و تنگی نفس را برطرف می‌كند. در درمان التهاب غشاء مخاطی، التهاب روده، ناراحتی حاد كیسه‌ی صفرا ، آرتریت و نقرس موثر است. 
نتایج بررسی‌هایی كه در استرالیا انجام شد، نشان داد افرادی كه به طور منظم گلابی مصرف می‌كنند ، كمتر به آسم مبتلا می‌شوند. به علت دارا بودن فروكتوز و گلوكز فراوان منبع عالی برای كسب انرژی است. برای تسكین گلو درد یا پایین آوردن تب ، كافی است یك لیوان آب گلابی بخورید. اسید فولیك موجود در آن ، از نقص مادرزادی جنین پیشگیری می‌كند.
خطر بیماری پیرچشمی را كه علت عمده‌ی ضعف بینایی در افراد مسن است، كاهش می‌دهد. آنتی‌اكسیدان موجود در آن تقویت سیستم ایمنی بدن نقش حیاتی دارد. گلابی مانع بروز التهاب كلیه و حساسیت پوستی می‌شود. بور موجود در گلابی به بدن در حفظ كلسیم و در نتیجه كاهش بروز خطر پوكی استخوان كمك می‌كند. كوئرستین ( Quercetin ) نوعی آنتی‌اكسیدان در پوست این میوه است كه از بروز سرطان و آسیب به رگ‌های خونی پیشگیری می‌كند.
خراسان