معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار از ثبت دانش تولید برنج غنیشده با ویتامین D توسط پژوهشگران این دانشگاه خبر داد.
دكتر امیرحسین الهامی راد گفت: «این پژوهش با عنوان «تولید برنج غنیشده با ویتامین D و روی به روش پخت اكستروژن» در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به ثبت رسید.»
وی با بیان اینكه برنج منبع اصلی تأمین انرژی تغذیهای، حدود نیمی از جمعیت جهان میباشد گفت: «تركخوردگی برنج طی آسیابانی و به دنبال آن شكستگی دانه، از دغدغههای اصلی تولیدكنندگان برنج بهشمار میآید كه یكی از راهكارهای پیشنهادی كاهش آن، تولید برنج دانهای از ضایعات آسیابانی با استفاده از فناوری پخش اكستروژن میباشد.»
معاون پژوهش و فناوری واحد سبزوار با اشاره به روند انجام این پژوهش كه منجر به ثبت دانش آن شد گفت: «در این پروژه، اثرات متغیر فرآیند پخت اكستروژن شامل رطوبت ورودی بر ویژگیهای كیفی برنج شامل رطوبت دانسیته توده، شاخص جذب آب و حلالیت در آب، گسترش جانبی، افت پخت، تغییرات كلی رنگ، ویژگیهای بافتی و ارگانوكپتك فرآورده با هدف دستیابی به شرایط بهینه بررسی و با بهكارگیری نسبتهای مختلفی از آرد برنج، صمغ گوار، صمغ عربی، نشاسته اصلاحشده، امولسیفایر مونو دی گلیسیرید و دی اكسید تیتانیوم انجام گرفت.»
الهامی راد خاطرنشان كرد: «علاوه بر این، در ارزیابی حس تأثیر سطوح مختلف سبوس بر تیمار بهینه، نمونههای حاوی 4 درصد سبوس از نظر امتیاز رنگ، بافت و پذیرش كلی مطلوبتر بوده و جهت غنیسازی برنج با مكملهای غذایی نیز از عنصر روی و ویتامین D3 استفاده شد.» /ه.د
|