قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور آموزش عالی و ساماندهی پژوهشهای تحصیلات تكمیلی و مدیریت جذب و امور هیأتعلمی باتفاق هیأت همراه، با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار، از نزدیك در جریان آخرین فعالیتها و دستاوردهای این واحد دانشگاهی قرار گرفت.
دكتر بیژن رنجبر در این مراسم كه با حضور نمایندگان مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، مشاور رئيس و رئيس مركز حوزه ریاست، روابطعمومی و هماهنگی استانها در دانشگاه آزاد اسلامی، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد، رئيس دبیرخانه هیأتامنای خراسانرضوی و هیأت رئيسه، مدیران بخشها و نمایندگان اعضای هیأتعلمی و كاركنان واحد سبزوار همراه بود، به بررسی وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاههای بزرگ بینالمللی كه درآمد اصلی آنها از محل تجاریسازی و فناوری است، گفت: علیرغم وجود پتانسیلهای بسیار زیاد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینههای مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی است، بیش از 90 درصد درآمد آن از محل شهریه تأمین میشود كه با توجه به شرایط امروز جامعه، درآمدزایی از منابع غیرشهریهای بایستی به طور جدی در دستور كار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
وی با تأكید بر امر آیندهنگری در برنامهریزیهای كلان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به شرایط خاص اقتصادی كشور و تورمی كه بار سنگینی به اقشار مختلف جامعه وارد كرده است، مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست و بایستی در جهت تولید ثروت از منابع غیرشهریهای گام بردارد.
قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، راهاندازی شركتهای دانشبنیان را یكی از جدیترین برنامههای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی عنوان كرد و گفت: با بهرهگیری از توانمندیهای دانشجویان پژوهشگر و اساتید مجرب و دلسوز و نیز حمایت از صندوقهای فناوری دانشگاه، این امر با سرعت خوبی در حال پیگیری و انجام است.
دكتر رنجبر، حذف تشریفات غیرضروری و حمایت از پژوهشگران و نخبگان علمی را از دیگر رسالتهای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان كرد و گفت: با جذب پژوهشگران و نخبگان برتر در امر پروژههای علمی و پژوهشی، ضمن تولید علم و درآمدزایی، از خروج این سرمایههای ملی از كشور نیز جلوگیری خواهد شد.
وی ادغام معاونتهای آموزشی و پژوهشی در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی را تمركز بخشی در جهت بهبود مدیریت این حوزهها عنوان كرد و گفت: با توجه به اهمیت راهاندازی شركتهای دانشبنیان در جهت تولید علم و درآمدزایی از منابع غیرشهریهای، این حوزه نیاز به معاونتی جداگانه با عنوان معاونت تحقیقات و فناوری دارد كه بایستی بررسی و به نتیجه مطلوب برسد.
قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به ارتقای مرتبه اعضای هیأتعلمی را از دیگر اهداف این دانشگاه عنوان كرد و گفت: در حال حاضر، تعداد اعضای هیأت علمی استادتمام دانشگاه آزاد اسلامی 350 نفر است كه با توجه به فعالیت نزدیك به 4 دهه دانشگاه و وجود 24 هزار عضو هیأتعلمی توانمند، این رقم بسیار ناچیز است.
دكتر رنجبر با بیان اینكه در حال حاضر حدود 460 واحد و مركز دانشگاه آزاد اسلامی در كشور مشغول به فعالیت است و بسیاری از امورات این واحدها و مراكز میتواند بهصورت استانی انجام شود گفت: با تفویض اختیار به استانها و تشكیل كمیته انتصابات و انتخاب رؤسای واحدها و مراكز بهصورت استانی، كمك شایانی به چابكسازی و بهبود این روند شده است.
وی راهاندازی سامانه آموزشیار را یكی دیگر از اقدامات خوب دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر عنوان كرد و گفت: این سامانه، علیرغم نوپایی توانست در بسیاری موارد، به شفافسازی روند ثبتنام، انتخاب واحد، واریز شهریه و سایر امورات مربوط به دانشجو و استاد، كمك شایانی كند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان پیشینه غنی شهرستان و اینكه در سالهای اخیر، یكی از مبناهای توسعهی سبزوار، توجه به امر آموزش عالی و توسعه دانش در آن بود گفت، از دانشگاه آزاد اسلامی این شهر بهعنوان یكی از تأثیرگذارترین دانشگاههای شرق كشور یاد كرد و گفت: انتظار ما در این دوره كه میتواند دوره احیا و سرافرازی دانشگاه آزاد اسلامی نام بگیرد، به واحد سبزوار توجه ویژهای شود.
دكتر علیاصغر عنابستانی با بیان اینكه حدود 90 درصد هزینهها در ساختار نظام آموزش عالی كشور از محل هزینههای عمومی تأمین میشود، این مسئله را نیازمند نگاه كارشناسی عنوان كرد و گفت: با توجه به ساختار دانشگاههای موفق دنیا كه دقیقاً برعكس این رویه عمل میكنند، 90 درصد هزینهها از محل درآمدهای اختصاصی كه قسمت اعظمی از آن از محل توسعه دانش بهدست میآید است.
وی توزیع نامناسب بودجه در بین حوزههای آموزش عالی و آموزش و پرورش را از جمله ایرادات وارد بر عملكرد دولت عنوان كرد و گفت: نظام آموزش عالی ما كه خود بایستی با تولید علم به درآمد برسد، بودجهای به مراتب بیشتر از نظام آموزش و پرورش ما كه وظیفه تربیت آیندهسازان كشور را برعهده دارد، دریافت میكند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی، وصول مطالبات شهریهای دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار كه قرار است از محل بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان بهزیستی تأمین شود را از جمله خواستههای بهحق این دانشگاه عنوان كرد و خواستار مساعدت در این زمینه شد.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با یاد كردن سبزوار به عنوان شهر سربداران و دروازه ولایت، به پیشینه تاریخی و فرهنگی این شهر اشاره كرد و گفت: مردم سبزوار، بارها با همراهیها، رشادتها و شهادتها، دین خود را به این مرز و بوم ادا كردهاند.
مهندس احمد حیدری با بیان اینكه نمایندگان مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی دارای پیشینه ارزشمندی در امر خدمت به مردم و نظام هستند، همكاری آنها در پیگیری مطالبات و رشد و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار را ارزنده و قابل تقدیر عنوان كرد.
وی تمركززدایی در دانشگاه آزاد اسلامی را از جمله دستاوردهای این مجموعه بزرگ علمی عنوان كرد و گفت: چنین مجموعه عظیمی كه آموزش عالی را به دورافتادهترین نقاط كشور برده و توسعه داده است در سطح دنیا كمنظیر است.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اذعان به این نكته كه در كشورهای توسعهیافته از ظرفیت دانشگاهها برای شكوفایی علمی، درآمدزایی و رفع مشكلات و نیازهای مردم استفاده میشود گفت: متأسفانه در كشور ما آنطور كه شایسته است از ظرفیت عظیم مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در جهت رفع نیازهای مردم و مشكلات كشور استفاده نشده است.
حیدری، بومیسازی و مهندسی معكوس در بحث فناوری و درآمدزایی را حلقه مفقوده آموزش عالی در كشور عنوان كرد و گفت: با توجه به این حوزه، دانشگاهها ضمن رهایی از وابستگی به شهریه دانشجویی، میتوانند تسهیلات مناسبتری به كاركنان و اعضای هیأتعلمی خود ارائه دهند.
وی خارج شدن بسیاری از واحدها و مراكز دانشگاه آزاد اسلامی كشور از زیاندهی و رسیدن به یك سطح متعادل را از دستاوردهای مدیریت كلان این مجموعه در سالهای اخیر عنوان كرد و گفت: این امر باعث افزایش 150 هزار نفری تعداد دانشجویان این دانشگاه شده كه نشان از اعتماد عمومی به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی میدهد.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به امر درآمدزایی را نگاهی بلندمدت عنوان كرد و گفت: چنین مجموعه بزرگی با ظرفیتهای بالای خود میتواند با هدفگذاری 5 ساله، حدود 1 میلیون فرصت شغلی پایدار ایجاد كند.
مشاور رئیس و رئیس مركز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به فعالیت خوب واحد سبزوار در سالهای اخیر، به ذكر خاطراتی از حضور خود در این دانشگاه و بازدید از محل اردوهای جهادی دانشجویان بسیجی واحد سبزوار پرداخت و گفت: روحیه دلسوزی مسئولان سبزوار از جمله نمایندگان این شهر در مجلس شورای اسلامی و رئيس واحد سبزوار ستودنی است.
دكتر علی سروری مجد، آغاز بازدیدهای میدانی مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از واحدها و مراكز این دانشگاه در سراسر كشور را در نوع خود كمنظیر عنوان كرد و گفت: باعث خرسندی است كه در قدم نخست، مهمان امام رضا (ع)، خراسان رضوی و شهر سبزوار بودیم.
وی آغاز فعالیت كارگروه اقتصادی در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی را از جمله اقدامات تأثیرگذار اخیر در این استان عنوان كرد و گفت: در این كارگروه، تمام ظرفیتها و منابع واحدها و مراكز استان بهعنوان ظرفیتهای مولد، شناسایی شد تا از آن درجهت رفع نیازها به نحو شایسته استفاده شود.
مشاور رئیس و رئیس مركز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه واحدها به پتانسیلهای خود و برندسازی آنها را اقدامی مهم در جهت استقلال مالی و رشد و بالندگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان كرد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوي و مشهد نیز در این نشست ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین كشوری، جایگاه واحد سبزوار در سطح استان را ویژه عنوان كرد و گفت: حضور در جمع هیأت امنای استان و عضویت در هیأت اجرای جذب استان، نشان از نقش تأثیرگذار واحد سبزوار در سطح استان است.
دكتر مسعود طاهري لاري، نگاه عادلانه به تمامی واحدها و مراكز سطح استان را از جمله وظایف ذاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی عنوان كرد و گفت: با توجه به شرایط امروز دانشگاه آزاد اسلامی، این مجموعه، به جای مدیران اداری، نیاز به مدیران جهادی دارد و خرسندیم از اینكه امروز، چنین مدیریتی در واحدها و مراكز سطح استان حكمفرماست.
وی حل مسائل جامعه را از جمله رسالتهای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان كرد و گفت: یكی از مهمترین مسائلی كه دانشگاهها بایستی به آن توجه ویژه داشته باشند، رفع نیازهای شهرشان است كه این مهم، همراهی و مساعدت سایر مسئولان شهرستان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی را میطلبد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار نیز در این نشست كه در محل سالن كنفرانس ساختمان اداری مجتمع دانشگاهی واحد سبزوار برگزار شد ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین و بیان خلاصهای از تاریخ كهن و مشاهیر سبزوار، به تشریح گوشهای از فعالیتها و دستاوردهای واحد سبزوار در سالهای اخیر پرداخت و گفت: اسكان صددرصد دانشجویان دختر غیربومی در خوابگاههای استاندارد دانشجویی ملكی، راهاندازی سلفسرویس مجهز با گنجایش 2500 نفر، راهاندازی كلینیك مشاوره و خدمات روانشناختی، وجود سه سالن ورزشی چندمنظوره و كسب مقامهای متعدد استانی و ملی از جمله دستاوردهای واحد سبزوار در حوزه دانشجویی است.
دكتر محمدرضا سعیدیاصل، ارائه 689 مقاله آیاسآی و 793 مقاله در همایشهای ملی و بینالمللی، ثبت 40 اختراع، انتشار 72 جلد كتاب و افزایش تعداد كتاب كتابخانههای دانشگاه به بیش از 123 هزار جلد، افزایش پهنای باند اینترنتی، راهاندازی كتابخانه دیجیتالی، اتصال به فیبر نوری و انتشار مجله تخصصی علوم و فناوری غذایی كه حائز رتبه علمی-پژوهشی از وزارت علوم شد را از جمله دستاوردهای واحد سبزوار در حوزه پژوهش و فناوری عنوان كرد.
وی وجود 60 رشته تحصیلات تكمیلی را از جمله ظرفیتهای خوب واحد سبزوار عنوان كرد و گفت: در حال حاضر، واحد سبزوار، بالاترین تعداد رشتههای تحصیلات تكمیلی در بین دانشگاهها و مراكز آموزش عالی سطح شهرستان را داراست.
رئيس واحد سبزوار، ثبتنام حدود 1500 دانشجو را از جمله دستاوردهای دیگر واحد سبزوار در سال جاری عنوان كرد و گفت: این رقم در مقایسه با سالهای گذشته، رشد حدود 35 درصدی دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار را نشان میدهد.
دكتر سعیدیاصل، كسب رتبه 8 توسط دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در نظام رتبهبندی دانشگاههای آزاد كشور را از دیگر موفقیتهای این دانشگاه در سال جاری عنوان كرد و گفت: توسعه زیرساختهای لازم، توجه به امر جذب دانشجو و مدیریت هزینه و درآمد از جمله مواردی است كه در كسب این رتبه توسط واحد سبزوار، دخیل بوده است.
بازدید از مجموعه بزرگ كارگاهی و آزمایشگاهی، بازدید از مركز رشد واحدهای فناور و زیارت آستان مقدس شهدای گمنام مدفون در مجتمع دانشگاهی واحد سبزوار از دیگر برنامههای حضور قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و هیأت همراه در واحد سبزوار بود. /ه.د























|